Naturel Çiftçi NTZHT Kahvaltılık Zahter 250Gr

₺19,99
Stok Kodu: A00180
99 stokta
Alıcı
*
*
Nakliye Yöntemi
Ad
Tahmini teslim
Fiyat
Gönderim seçeneği yok
+ -

Zahter, kahvaltılarda ve çay yapımında kullanılan bir bitki türüdür.

Kahvaltılık zahter diye de duyabilirsiniz. Zahter, çayır ve çimenlerde kendiliğinden yetişen yabani bir ottur.

Haziran ve Ağustos aylarında toplanıp kurutularak elde edilir. Öğütülüp toz haline getirilir.

Zahter dağlarda yetişen bir tür kekik çeşididir. Sinir sisteminden vücuttaki yaralara kadar birçok şeye iyi gelir


Ülkemizde Kilis-Gaziantep yörelerinde yetişmekte olan ve en çok o bölgelerde tüketilen şifalı otlardan bir tanesidir zahter.

Bu bitki, ballıbabagiller türünden bir bitki olup “kara kekik” olarak da bilinmektedir. Doğal ortamına bakıldığında zahterin

Güney Anadolu’da da Orta Anadolu’da da yetiştirildiği görülür. Bu bitki hem kahve yapımında, hem çay yapımında, hem şifalı

otlarla yapılan bitkisel karışımların içerisinde, hem yapılan salatalarda hem de kahvaltılık bir yiyecek yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.


Bu besin, Arap kültürünün içerisinde sıkça yer alan ve şifalı otlarla oluşturulan karışımlarda da çok sık yer almaktadır.

Kekiğe çok benzeyen bir tadı olmasından kaynaklı tuz, zahter, susam tohumu ve mercanköşk gibi ürünler ile birleştirilerek lezzetli bir karışımın

meydana gelmesine katkıda bulunarak tüketilmektedir.


Zahter farklı aroması ve kokusu ile yemeklere ayrı bir lezzet katar ve bir kâseye konulduğunda zeytinyağına banılarak bile tüketilebilir. Hemen her

çeşit et yemeğini aroması ile zenginleştirir. Salataların vazgeçilmezi olabilir. Ayrıca her türlü çorbada, patlıcan yemeğinde, domatesli yemeklerde tadını

özgür bir şekilde sergiler. Değişik lezzetler arayanların, farklı damak tatları keşfedebileceği bir çeşnidir.


Kahvaltılık zahter diye bir kavramın ortaya çıkarılmasının tarihi çok eskidir. Geçmiş zamanlarda elde edilen zahterden kalan hububat kısmının çöp

olmaması için en kötü sabahları hafif bir besin tüketilebilmesi için kahvaltılık zahter ortaya çıkarılmıştır. Bu yiyecek oluşturulurken zahterin içerisine

karpuz çekirdeği, kavun çekirdeği, leblebi, nohut, sumak, tuz, buğday ve susam ilave edilmektedir. Daha sonrasında bu yiyecek tüketilirken sadece

bir kabın içerisinde toz şeklinde yer almakta, yanına eklenen doğal zeytinyağı ile ekmek yardımı ile bu toz şeklindeki besin tüketilmektedir.

Kendi görüşünü yaz
  • Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir
*
*
  • Kötü
  • Mükemmel
*
*
*

Zahter, kahvaltılarda ve çay yapımında kullanılan bir bitki türüdür.

Kahvaltılık zahter diye de duyabilirsiniz. Zahter, çayır ve çimenlerde kendiliğinden yetişen yabani bir ottur.

Haziran ve Ağustos aylarında toplanıp kurutularak elde edilir. Öğütülüp toz haline getirilir.

Zahter dağlarda yetişen bir tür kekik çeşididir. Sinir sisteminden vücuttaki yaralara kadar birçok şeye iyi gelir


Ülkemizde Kilis-Gaziantep yörelerinde yetişmekte olan ve en çok o bölgelerde tüketilen şifalı otlardan bir tanesidir zahter.

Bu bitki, ballıbabagiller türünden bir bitki olup “kara kekik” olarak da bilinmektedir. Doğal ortamına bakıldığında zahterin

Güney Anadolu’da da Orta Anadolu’da da yetiştirildiği görülür. Bu bitki hem kahve yapımında, hem çay yapımında, hem şifalı

otlarla yapılan bitkisel karışımların içerisinde, hem yapılan salatalarda hem de kahvaltılık bir yiyecek yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.


Bu besin, Arap kültürünün içerisinde sıkça yer alan ve şifalı otlarla oluşturulan karışımlarda da çok sık yer almaktadır.

Kekiğe çok benzeyen bir tadı olmasından kaynaklı tuz, zahter, susam tohumu ve mercanköşk gibi ürünler ile birleştirilerek lezzetli bir karışımın

meydana gelmesine katkıda bulunarak tüketilmektedir.


Zahter farklı aroması ve kokusu ile yemeklere ayrı bir lezzet katar ve bir kâseye konulduğunda zeytinyağına banılarak bile tüketilebilir. Hemen her

çeşit et yemeğini aroması ile zenginleştirir. Salataların vazgeçilmezi olabilir. Ayrıca her türlü çorbada, patlıcan yemeğinde, domatesli yemeklerde tadını

özgür bir şekilde sergiler. Değişik lezzetler arayanların, farklı damak tatları keşfedebileceği bir çeşnidir.


Kahvaltılık zahter diye bir kavramın ortaya çıkarılmasının tarihi çok eskidir. Geçmiş zamanlarda elde edilen zahterden kalan hububat kısmının çöp

olmaması için en kötü sabahları hafif bir besin tüketilebilmesi için kahvaltılık zahter ortaya çıkarılmıştır. Bu yiyecek oluşturulurken zahterin içerisine

karpuz çekirdeği, kavun çekirdeği, leblebi, nohut, sumak, tuz, buğday ve susam ilave edilmektedir. Daha sonrasında bu yiyecek tüketilirken sadece

bir kabın içerisinde toz şeklinde yer almakta, yanına eklenen doğal zeytinyağı ile ekmek yardımı ile bu toz şeklindeki besin tüketilmektedir.

Ürün etiketleri